INSTRUMENTEN en MUZIKANTEN

orkest winkelcentrumDe muziekverenigingen beschikken over een groot aantal instrumenten die aan spelende leden in bruikleen gegeven kunnen worden. Uiteraard kunnen leden met een eigen instrument ook lid worden van de vereniging.

Het instrumentarium van de vereniging is collectief verzekerd. Wanneer iemand zijn eigen instrument gebruikt, kan deze in de verzekering van de muziekvereniging worden ondergebracht. De aankoop van een instrument kan ook via de vereniging worden geregeld. Dit betekent over het algemeen dat er met korting kan worden gekocht.

De bezetting van de instrumenten per oktober 2014 is als volgt:

2 Bb-bas

1 Es-bas

2 Bariton

1 Bastuba

1 Trombone

1 Basklarinet

0 Fagot

1 Tenorsaxofoon

1 Alt-Saxofoon

1 Cornet

5 Trompetten

0 Hoorns

2 Dwarsfluiten

9 Klarinetten

1 Slagwerk.

Diverse leerlingen gebruiken instrumenten van de vereniging, zoals dwarsfluit, trombone en trompet. Er zijn nog voldoende instrumenten aanwezig voor de muzikant die (weer) wil beginnen met musiceren.

De leden komen uit de dorpen Oosterwolde en Oldeberkoop, maar ook uit Elsloo, Boyl, Appelscha, Ravenswoud en Fochteloo.